Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren

dinsdag, 18 september, 2018 - 19:00
D0.08
Brussels University Consultation Center
brucc@vub.be
www.brucc.be

Sociale vaardigheden zijn een onontbeerlijk element in de ontwikkeling van kinderen. Al van kleins af aan dient het ontwikkelen en toepassen van deze vaardigheden zich aan. Een kind wordt niet zomaar geboren met een pakket aan sociale vaardigheden. Heel wat van deze vaardigheden dienen nog ontwikkeld te worden. De ouder(s) spelen hierin een belangrijke rol als model. Met andere kinderen kunnen spelen, contact maken, je inleven in een ander, uiten van gevoelens, ruzies oplossen, grenzen stellen zijn enkele belangrijke sociale vaardigheden waarin ook hulpverleners kinderen kunnen bijstaan waarbij het niet allemaal vanzelf gaat. Tijdens deze lezing wordt eerst kort ingegaan op de ontwikkeling van kinderen op sociaal vlak. Daarna worden praktische handvaten aangereikt om in de praktijk met het stimuleren van sociale vaardigheden aan de slag te gaan.

Spreker: Amelia Peeters

Kostprijs: 30€

Locatie: Vrije Universiteit Brussel, lokaal D0.08, Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Inzenden via dit formulier is niet langer mogelijk.